Dieta cu cartofi
O jumatate de kilogram de cartofi (ratia zilnica) se spala bine si se pun la fiert (in coaja) sau se coc in cuptor, se condimenteaza cu suc de lamiie, se adauga o cantitate nu prea mare de ulei de masline sau de floarea-soarelui, un adei taiat si usturoi dupa gust. Cartofii pot fi pasati, pregatind astfel un piure in care adaugati o bucatica de unt. Aceasta dieta poate fi respectata timp de 15 zile, fara a dauna in vreun fel sanatatii. Prin aceasta organismul primeste zilnic 1.250 de calorii, aproape toata norma zilnica de albumine si vitaminele B1, PP, mai mult de aproape trei ori din necesarul de vitamina C, minerale importante pentru organism: potasiu, fier, magneziu, fosfor, calciu. In afara de acestea, din cartof se asimileaza foarte bine aminoacizii, vitamina B2, pectinele. Indienii americani folosesc dietele cu cartofi si pentru curatarea intestinului, renuntind in acest fel la clisme.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu