Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Timp de preparare: 25 min

Ingrediente: 2 dovlecei mai mari (cca 30cm lungime), 3 catei de usturoi,1 lingurita Delikat, 1 lingurita sare, maioneza

Mod de preparare: Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru cca 15 min intr-o oala cu apa clocotita in care am pus si o lingurita cu Delikat. Se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza (prin sita), se adauga cateii de usturoi facuti mujdei (cu 1 lingurita rasa de sare) si se amesteca bine. Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se da la frigider pentru doua-trei ore. Merge foarte bine alaturi de chiftele (reci) si rosii. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP