Salata de ardei copti

Salata de ardei copti - Salata de ardei copti

Ingrediente
10 ardei grasi,
2-3 linguri ulei,
o lingura otet,
sare.

Mod de preparare
Coacem pe plita incinsa ardeii grasi, mari. Daca masina nu-i destul de incinsa, ardeii se inmoaie.

La aragaz se coc pe o tabla. Ardeii trebuie sa fie copti de jur imprejur, dar nu arsi. Pe masura ce se coc, ii punem intr-un castron, presaram cu putina sare si acoperim cu un capac.

Lasam sa stea 10 minute, apoi ii curatam bine de pielita, luand cu mana uda toate negrelile.

Nu ii stropim cu apa, ca sa nu piarda gustul. Stergem cu un servet coditele innegrite. Daca nu curatam ardeii imediat si ii lasam sa stea mai mult timp in zeama lor, ardeii se moaie si isi pierd gustul.

Asezam ardeii intr-o salatiera, usor, culcati, cu coditele in sus si ii dam la rece. Cand ii servim la masa, fiecare isi toarna in farfurioara ulei si otet sau lamaie.

Putem insa sa-i pregatim direct in salatiera cu ulei si otet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP