Salata de boeuf

Salata de boeuf - Salata de boeuf

Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 500 g carne de vaca
- 300 g morcovi
- 300 g castraveti in otet sau saramura
- 350 g mazare verde (conserva)
- 300 g gogosari in otet
- 300 g ulei
- 2 buc oua
- 100 g lamaie
- 40 g mustar
- piper
- sare

Mod de preparare
Carnea se fierbe in apa cu sare, spumandu-se cat este necesar la inceputul fierberii.

Indata ce carnea este fiarta, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi.

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete.

Morcovii se fierb separat si se taie cubulete.

Castravetii se curata de coaja, se taie straifuri, se scot semintele si apoi se taie cuburi.

Mazarea se scurge de zeama si se trece sub un jet de apa.

Gogosarii se taie cubulete.

Maioneza se prepara astfel: Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun galbenusurile intr-un castron, se adauga putina apa si putina sare, apoi se pune putin ulei si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se da castronul la frig timp de 20-30 min., apoi se reia amestecatul pana ce se incorporeaza tot uleiul pus picatura cu picatura.

Se acreste maioneza cu zeama de lamaie si se potriveste gustul cu sare si piper.

In cazul in care maioneza s-a taiat, se pune in alt castron putina maioneza taiata, se adauga putina apa si se amesteca din nou, adaugandu-se cate putin din maioneza taiata pana la epuizarea ei.

In cazul in care maioneza se taie din nou atunci se pune intr-un castron un galbenus cu putina apa rece, se amesteca cu putina maioneza taiata, se lasa sa stea la rece si apoi se continua amestecatul si incorporarea maionezei taiate, pana ce toata maioneza a fost refacuta.

Se amesteca carnea, legumele, mustarul cu doua treimi din cantitatea de maioneza, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP